Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Die vraag stel je jezelf misschien als je op zoek bent naar informatie over hoe je assertief kunt worden. Assertiviteit gaat echter over meer dan vertrouwen; het gaat ook over motivatie en het overwinnen van negatieve gevoelens en barrières die je ervan kunnen weerhouden jezelf volledig uit te drukken. Het omvat ook het leren assertief te zijn op de werkplek en in andere omgevingen. In feite zul je merken dat zelfs de kleinste situaties op het werk je een onzeker gevoel kunnen geven en de enige manier om deze angsten te overwinnen is door assertiviteit te begrijpen en te begrijpen hoe het je kan helpen in je leven.

Wat is assertiviteit?

Waarin verschilt assertiviteit van passieve stem? Passieve stem, ook wel een "stem van gematigdheid" genoemd, wordt meestal gebruikt wanneer u met iemand anders praat of advies geeft aan een andere persoon bekijk. Dit is het soort stem dat je zou kunnen gebruiken wanneer je iemand adviseert om voorzichtig te zijn bij het nemen van beslissingen, bij het nemen van een beslissing, of wanneer je waardering uitdrukt voor iets dat iemand anders heeft gedaan. Hoewel het waar is dat mensen zeer assertief kunnen zijn wanneer dat nodig is, zult u merken dat een meer passieve stem natuurlijker en comfortabeler aanvoelt wanneer u regelmatig met anderen communiceert. Sommige mensen vinden dat passief zijn het beste is, omdat het hen in staat stelt gezaghebbend te zijn, maar niet opdringerig, wat voor sommige mensen erg intimiderend kan zijn.

Als je echter merkt dat je agressieve neigingen hebt en assertiever wilt worden, zijn er veel manieren waarop je dat kunt doen. Een manier waarop je assertiever kunt worden, is door je stem daadwerkelijk te veranderen en hem wat steviger te maken, zodat hij harder klinkt. Een andere manier is om een beetje gespannen te zijn als je met iemand praat; dit mag echter alleen op een beleefde manier worden gedaan. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, en afhankelijk van uw persoonlijkheidstype, zult u merken dat de een of de ander het beste voor u werkt. Onthoud dat passief en agressief zijn niet altijd hetzelfde is!

Voor meer informatie klik je hier: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus